Öka din synlighet och vinn fler affärer på hemmaplan med hjälp av lokal SEO!

Vill ni öka era intäkter?

Nå nya höjder med bättre SEO!

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Lokal SEO – vad är det?

Lokal SEO är en teknik för SEO – sökmotoroptimering som syftar till att förbättra en webbplats synlighet för lokala sökningar, exempelvis SEO Jönköping. Metoden går ut på att använda specifika nyckelord och optimering av företagets närvaro på lokala listing- och karta-baserade webbplatser såsom exempelvis Google My Business. Målet med lokal SEO är att göra det lättare för lokala sökare att hitta ditt företag när de söker efter produkter eller tjänster i närheten av sin nuvarande plats.

Boostr hjälper er med Google My Business

Google My Business är en gratistjänst från Google. Detta verktyg låter företag skapa och hantera sin online närvaro på Google, inklusive i sökresultaten och på Google Maps. Tjänsten tillåter oss att lägga till information om ert företag, inklusive adress, öppettider, bilder och recensioner. Genom att använda Google My Business kan företag öka sin synlighet på Google, förbättra sin lokala SEO och få möjlighet att kontrollera och förbättra sitt varumärke.

Vilka fördelar finns med lokal SEO?

Fördelarna med att nyttja Google My Business är många, nedan följer några:

  1. Ökad synlighet: Google My Business hjälper dig att synas mer på Google, inklusive i sökresultaten och på Google Maps.
  2. Bättre lokal SEO: Google My Business gör det lättare att optimera din verksamhet för lokala sökningar, vilket kan öka din synlighet för lokala kunder.
  3. Kontroll över ditt varumärke: Du kan lägga till information om din verksamhet, inklusive öppettider, adress, bilder och recensioner, för att skapa ett komplett och attraktivt onlinevarumärke.
  4. Möjlighet till recensioner: Google My Business ger kunder möjlighet att lämna recensioner om din verksamhet. Detta kan påverka ditt onlinevarumärke och förbättra dina framtida försäljningar.
  5. Analysverktyg: Google My Business inkluderar verktyg för att mäta din prestanda, inklusive antal sökningar och interaktioner med ditt varumärke på Google.

Sammantaget kan Google My Business hjälpa din verksamhet att öka sin online närvaro och förbättra dess synlighet och prestanda för lokala sökningar.

Är recensioner på Google My Business viktigt?

Enligt Boostr är svaret JA. Recensioner på Google My Business är en del som kan påverka ditt SEO-resultat. Recensioner visar potentiella kunder att din verksamhet är användbar och pålitlig. Dessutom hjälper det till att öka tilliten till ditt varumärke. Positiva recensioner kan också leda till att klicken på just ditt företag ökar i sökresultaten och på Google Maps, vilket i sin tur kan bidra till att öka din synlighet och rangordning på Google.

Det är viktigt att notera att kvaliteten på recensionerna är viktigare än mängden. Enstaka, relevanta och genuint positiva recensioner har större påverkan på SEO-resultatet än många irrelevanta eller oväsentliga recensioner.

Så, i allmänhet är det en bra idé att uppmuntra era kunder att lämna recensioner på Google My Business, särskilt om de är positiva och relevanta för din verksamhet.

Vill du veta mer om hur vi arbetar med vår förstudie för SEO?