Boostr hjälper dig med lokal SEO.

Lokal SEO – vad är det?

Lokal SEO är en teknik för sökmotoroptimering som syftar till att förbättra en webbplats synlighet för lokala sökningar, exempelvis SEO-byrå Jönköping eller där Google identifierar alla man förmodligen söker något i sin geografiska närhet. Metoden går ut på att använda specifika nyckelord och optimering av företagets närvaro på lokala listing- och karta-baserade webbplatser såsom exempelvis Google Maps eller Google Business Profile. Företags- och kartträffarna du ibland ser i sökresultatet kommer från Google maps och Google Business Profile.

Målet med lokal SEO är att göra det lättare för googlare att hitta ditt företag när de söker efter produkter eller tjänster i närheten av sin nuvarande plats.

Boostr hjälper er med Google Business Profile

Google Business Profile är en gratistjänst från Google, ett verktyg låter företag skapa och hantera sin onlinenärvaro på Google, både i sökresultaten och på Google Maps. Tjänsten tillåter oss att lägga till information om ert företag, exempelvis adress, öppettider, bilder och recensioner. Genom att använda Google Business Profile kan du öka din synlighet på Google, förbättra din lokala SEO och få möjlighet att kontrollera och förbättra sitt varumärke.

Vilka fördelar finns med lokal SEO?

Fördelarna med att nyttja Google Business Profile är många, nedan följer några:

  1. Ökad synlighet: Google Business Profile hjälper dig att synas mer på Google, inklusive i sökresultaten och på Google Maps.
  2. Bättre lokal SEO: Google Business Profile gör det lättare att optimera din verksamhet vid lokala sökningar, vilket kan öka din synlighet för kunder i din geografiska närhet.
  3. Kontroll över ditt varumärke: Du kan lägga till information om din verksamhet, öppettider, adress, bilder och recensioner, för att skapa ett komplett och attraktivt onlinevarumärke.
  4. Möjlighet till recensioner: Google Business Profile ger dina kunder möjlighet att lämna recensioner om din verksamhet. Detta kan påverka ditt onlinevarumärke och förbättra dina framtida försäljningar.
  5. Analysverktyg: I Google Business Profile finns verktyg för att mäta antal exponeringar och interaktioner med ditt företag på Google.

Sammantaget kan Google Business Profile hjälpa din verksamhet att öka sin online närvaro och förbättra dess synlighet och prestanda för lokala sökningar.

Är recensioner på Google Business Profile viktigt?

Enligt oss är svaret JA. Recensioner på Google My Business är en del som kan påverka ditt SEO-resultat. Recensioner visar potentiella kunder att din verksamhet är användbar och pålitlig. Dessutom hjälper det till att öka tilliten till ditt varumärke. Positiva recensioner kan också leda till att klicken på just ditt företag ökar i sökresultaten och på Google Maps, vilket i sin tur kan bidra till att öka din synlighet och rangordning på Google.

Det är viktigt att notera att kvaliteten på recensionerna är viktigare än mängden. Enstaka, relevanta och genuint positiva recensioner har större påverkan på SEO-resultatet än många irrelevanta eller recensioner.

Så, i allmänhet är det en bra idé att uppmuntra era kunder att lämna recensioner på Google Business Profile, särskilt om de är positiva och relevanta för din verksamhet.

Få fler affärer från er webbplats

Mer Kunskap, Nyheter & Artiklar